{"galleryImages":["http:\/\/pasterkamp.nl\/wp-content\/uploads\/2023\/09\/Mobiele-rolvormer-in-het-veld-1.jpg","http:\/\/pasterkamp.nl\/wp-content\/uploads\/2023\/07\/Machine-met-witte-achtergrond-met-border-2.jpg","http:\/\/pasterkamp.nl\/wp-content\/uploads\/2023\/09\/oranje-machine.jpg","http:\/\/pasterkamp.nl\/wp-content\/uploads\/2023\/09\/mobiele-rolvormmachine-dubbele-coil-scaled.jpg"],"sliderModal":false}

Rolvorm­machine op rups­banden

vanaf € 212.000,-

Lease opties: € 4.232,- 60 maanden € 2.926,- 96 maanden

Deze mobiele rolvormmachine op rupsbanden heeft een afstandsbediening. Hij kan bedraad worden bestuurd, maar natuurlijk ook draadloos.


Materialen


Er worden verschillende materialen geproduceerd op een mobiele rolvormmachine. Materiaal kan een breedte hebben van 800 mm, of een smaller profiel met een dikte van 3 mm. Gecoat of verzinkt materiaal en ook de nieuwere materialen zoals Magnelis worden toegepast.


Pasterkamp heeft een historie van bijna 30 jaar in dit vakgebied en is daarbij gespecialiseerd in mobiele rolvormmachines. Het ontwerp en het bouwen van deze machines wordt intern uitgevoerd. Op YouTube is een video te zien met een aantal geleverde mobiele rolvormmachines.

Toepassing

De mobiele rolvormmachine op rupsbanden is ontworpen om op locatie profielen te kunnen rolvormen vanaf coil. De coil hangt boven of onder de machine en het geheel is verplaatsbaar om in de juiste positie of op een bijzondere plek de profielen te kunnen produceren. Vaak zijn dit langere lengtes die dan ook niet te vervoeren zijn. De machine wordt gemonteerd op rupsbanden, die evt. draadloos en/of met afstandbediening te besturen zijn.

Specificaties van de rolvormmachine op rupsbanden

Het mobiel zijn van deze machines kan op verschillende manieren:

  • Er worden machines op een aanhangwagen gemonteerd zodat de machine snel ter plaatse kan zijn en direct gestart kan worden met productie.
  • Ook zijn er machines geschikt gemaakt om met behulp van een verreiker de machine te verplaatsen. Dit zien we vooral in de tuinbouw waarbij midden op het veld hele lange teeltgoten geproduceerd worden van wel 200 meter lang.
  • De meest toegepaste optie is de uitvoering met aangedreven tracks. De machine is dan zelfrijdend en kan ter plaatse dus vrij manoeuvreren.
  • Verder zijn voor de toepassing in de solar-industrie machines in containers gemonteerd. Hierbij worden de profielen die gebruikt worden voor een veld met zonnepanelen, ter plaatse geproduceerd en gemonteerd.

    Ook is op verschillende mobiele machines een roterende ponsinstallatie gemonteerd zodat er op gelijke afstanden afwateringsgaatjes geponst worden.

Kenmerken van de mobiele rolvormmachine

De specialiteit van het maken van een mobiele machine is vooral de beperking in de lengte. Voor het rolvormen is vaak heel veel lengte nodig om stapsgewijs een profiel te vormen. Dit is vooral het geval naarmate het materiaal dikker en het profiel hoger wordt. Bij elke stap wordt dus handmatig berekend of het kan en of het geen vervormingen geeft die niet gewenst zijn.

Offerte aanvragen

Geïnteresseerd in een (soortgelijke) machine, toepassingen en/of mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Hidden
Max. bestandsgrootte: 64 MB.